ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΚΖΣ

Καλώς ήλθατε στην επίσηµη ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛΕΚΖΣ).

Η Εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές του 2010, με σκοπό τη παροχή διαρκούς μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (ΔΜΕ) υψηλού επιπέδου, στους Έλληνες Κτηνιάτρους που ασχολούνται με την Ιατρική των ζώων συντροφιάς (ΙΖΣ) και διοικείται από το επταμελές εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).

Επιστημονικές Δραστηριότητες της ΕΛΕΚΖΣ

 • FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς 

Διοργανώνεται σε ετήσια βάση, συνηθέστερα το Μάρτιο και αποτελεί την κύρια επιστημονική εκδήλωση της Εταιρείας.

 • Περιφερειακές Επιστημονικές Διημερίδες 

Διοργανώνονται σε ετήσια βάση, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης). Η οργάνωση υψηλής ποιότητας επιστημονικών εκδηλώσεων εκτός κέντρου, απαντά σε μια μεγάλη ανάγκη των συναδέλφων που ασκούν την ΙΖΣ στην περιφέρεια. Έρχονται να καλύψουν την έλλειψη μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων στην ελληνική περιφέρεια, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να ενημερωθούν, χωρίς να είναι ανάγκη να μετακινηθούν.
Επιλέγουμε αντικείμενα αιχμής, που απασχολούν τον κτηνίατρο των ΖΣ στην καθημερινότητά του, με σκοπό την ενημέρωσή του, για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί διημερίδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδος, Μυτιλήνη, Βόλος, Ναύπλιο, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Ιωάννινα, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Λάρισα, Κατερίνη, Λευκάδα, Πάτρα, Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα, Ξάνθη, Καρδίτσα).

 • Επιστημονικές Ημερίδες ή Διημερίδες

Η ΕΛΕΚΖΣ πέραν του FORUM και των περιφερειακών διημερίδων, διοργανώνει και άλλες ημερίδες ή διημερίδες, συνηθέστερα το φθινόπωρο.

 • Διαδικτυακά σεμινάρια (webinars)

Αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στις επιστημονικές δραστηριότητες μας. Είναι ευρέος διαδεδομένα παγκοσμίως και προσφέρουν τη δυνατότητα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης χωρίς ανάγκη μετακινήσεων.

 • Έκδοση Επιστημονικού Περιοδικού "Ιατρική Ζώων Συντροφιάς"

Η Εταιρεία εκδίδει επιστημονικό περιοδικό, με τίτλο "Ιατρική Ζώων Συντροφιάς". Σκοπός του είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των κτηνιάτρων ΖΣ. Διαθέτει επιστημονική κριτική επιτροπή και τα δύο πρώτα τεύχη του απεστάλησαν στο σύνολο των Ελλήνων κτηνιάτρων, μέλη και μη της ΕΛΕΚΖΣ, σε μια προσπάθειά μας να γνωρίσουν το περιοδικό μας. Το περιοδικό είναι δίγλωσσο (δημοσιεύεται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα).
Τα τεύχη αποστέλλονται πλέον μόνο στα μέλη της Εταιρείας, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση (περιλαμβάνεται στα προνόμια των μελών), ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν πρόσβαση και μέσω της ιστοσελίδας μας.
Ελπίζουμε ο κτηνιατρικός κόσμος να στηρίξει το περιοδικό έμπρακτα, στέλνοντας εργασίες προς δημοσίευση. Είναι χαρά μας να υπάρχει πληθώρα εργασιών από όλους τους κτηνιάτρους που ασχολούνται με την ΙΖΣ (ελεύθερους επαγγελματίες, πανεπιστημιακούς, δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, κ.ά). Η πολυφωνία λείπει από το χώρο μας και αποτελεί επιδίωξή μας να την πετύχουμε.

Η ιστοσελίδα μας - www.hcavs.gr 

Η νέα μας ιστοσελίδα αντανακλά τη διαρκή μας προσπάθεια για ανανέωση. Σχεδιάστηκε, ώστε να είναι φιλική σε όλους τους χρήστες υπολογιστών, ταμπλετών και έξυπων τηλεφώνων.
Πρόθεσή μας μέσα από το νέο ιστοχώρο μας, είναι τα μέλη μας να ενημερώνονται άμεσα για τις δραστηριότητες της ΕΛΕΚΖΣ και να διεκπεραιώνουν εύκολα από τον υπολογιστή τους ή την ταμπλέτα τους, μια σειρά εργασιών που μέχρι πρότινος γίνονταν με πιο χρονοβόρο τρόπο. 

Προσθέσαμε νέες δυνατότητες, όπως η on line:

 • Εγγραφή ή/και ανανέωση συνδρομής μέλους
 • Διαχείριση προσωπικών στοιχείων των μελών από τα ίδια τα μέλη 
 • Πλήρη παρουσίαση του συνόλου των επιστημονικών εκδηλώσεων μας
 • Εγγραφή στις επιστημονικές εκδηλώσεις της εταιρείας
 • Πλοήγηση στο επιστημονικό μας περιοδικό
 • Ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών

Παράλληλα αποσκοπούμε στη μείωση του όγκου αλληλογραφίας με τα μέλη μας, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο αυτό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με χαρά θα δεχθούμε κάθε πρόταση βελτίωσης, την οποία και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ WSAVA

Τα νέα της WSAVA

Η World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) κυκλοφόρησε την ηλεκτρονική της ενημέρωση για τον μήνα Ιούνιο 2024. Eνημερωθείτε για τα τελευταία νέα της WSAVA.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ 2024

Εκπαιδευτές

Στέλλα Παπαγεωργίου
Μάριος Χαραλάμπους

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουίζης Ριανκούρ 64 - Πύργος Απόλλων
Αμπελόκηποι - 115 23 Αθήνα

MB 0008 phone
2107759727  Κιν.: 695 66 45 280
Λογιστήριο: 695 66 45 279, Περιοδικό ΙΖΣ: 695 66 45 278
Επικοινωνία Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-16.00

MB 0003 mail2Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.