9thforum

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.

Επιστολή Συνδέσμου Αντιπροσώπων Εισαγωγέων και Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων

Γράφτηκε από τον/την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στις .

saepkf

Σύνδεσμος Εισαγωγέων, Αντιπροσώπων και

Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων

Αγ. Κωνσταντίνου 40 (γρ. 16) 15124 Μαρούσι

 

3 Οκτωβρίου 2017

Aγαπητή κυρία/έ κύριε, 

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί ιδιαίτερα τα περιστατικά διακίνησης και χρήσης στην Ελληνική αγορά, παράνομων κτηνιατρικών φαρμάκων και εμβολίων (που φέρουν πλαστές ετικέττες ή/και συσκευασίες κτηνιατρικών φαρμάκων και εμβολίων με άγνωστο περιεχόμενο, σκευάσματα που δεν έχουν λάβει την έγκριση του ΕΟΦ, εισαγωγή, διακίνηση και χρήση πρώτων υλών φαρμάκων αγνώστου προελεύσεως, πώληση σκευασμάτων σε ξενόγλωσση συσκευασία, χωρίς στοιχεία στην Ελληνική γλώσσα, πώληση σκευασμάτων μέσω διαδικτύου, χωρίς την τήρηση των νομοθετημένων σχετικών κανονισμών και διατάξεων κλπ).

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους, καθώς θίγει άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους στο κτηνιατρικό εμπόριο και ιδιαίτερα εσάς που τα προμηθεύεστε, τους παραγωγούς και τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που προσδοκούν σε θεραπεία και πρόληψη ασθενειών των ζώων τους, αλλά το σπουδαιότερο όλων αποτελεί το γεγονός ότι προκαλεί βλάβη της Εθνικής Οικονομίας βάζοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία, καθώς ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να περιέχουν τα διακινούμενα παράνομα σκευάσματα και με ποιο τρόπο διακινούνται. Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν το γεγονός ότι ευθύνη για την διακίνηση παρανόμων ή μη νόμιμα εγκεκριμένων κτηνιατρικών φαρμάκων φέρουν και οι διακινητές στα ίδια τα σημεία πώλησης, αλλά και οι ίδιοι οι συνταγογράφοι, εφόσον συνταγογραφούν τέτοιου είδους σκευάσματα.

Αντιδρώντας όλοι συλλογικά και ατομικά, παρακαλείσθε σε κάθε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας η οποιαδήποτε διαφοροποίηση, που σας δημιουργεί αμφιβολία για την αυθεντικότητα του προϊόντος που έχετε προμηθευτεί να μην προβείτε σε περαιτέρω χρήση ή/και διακίνησή του, αλλά να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προιόντος εταιρεία και τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω οδηγίες καταγγέλλοντας κάθε παράνομη ενέργεια, που πέφτει στην αντίληψή σας. Κλείνοντας, θα θέλαμε, αφού ευχαριστήσουμε τις εταιρείες μέλη του Συνδέσμου που έχουν αναλάβει την αποστολή αυτής της επιστολής σε εσάς, να τονίσουμε ότι ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων, Αντιπροσώπων και Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που του διαθέτει η Ελληνική Νομοθεσία για να συμβάλλει στη διαλεύκανση των συγκεκριμένων υποθέσεων, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσουν στη χώρα μας, βάζοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και τους καταναλωτές. Είμαστε σίγουροι ότι στη προσπάθεια αυτή θα σας έχουμε αρωγούς και συνεργάτες για το κοινό καλό όλων και πρωτίστως της κοινωνίας μας.

Για μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε παρακάτω μερικές γενικές οδηγίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, στη προσπάθεια σας να αναγνωρίζετε έγκαιρα τυχόν σχετικές παρανομίες, που συνδέονται με την διακίνηση κτηνιατρικών σκευασμάτων:

Nα μην αποδέχεστε κτηνιατρικά φάρμακα που η συσκευασία τους διαφέρει από αυτή που προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας τους (ύπαρξη κουτιού, φύλλου οδηγιών κ.λπ).

  • Να ελέγχετε πάντα την συσκευασία του φαρμάκου που παραλαμβάνετε και να αναζητάτε πάντα πάνω στη συσκευασία τον αριθμό παρτίδας και την ημερομηνία λήξης του προιόντος. Να αγοράζετε κτηνιατρικά φάρμακα που αναγράφουν καθαρά τον τελικό αριθμό έγκρισης κυκλοφορίας που έχει δοθεί από τον ΕΟΦ και όχι τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης προς τον ΕΟΦ κ.λπ, καθώς ο απλός αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχει λάβει ακόμα την τελική έγκριση για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα. Για διευκόλυνση, σας ενημερώνουμε ότι ο τελικός αριθμός έγκρισης έχει την ακόλουθη μορφή: ΑΑΚ αριθμ. (πχ 27481)/ημ-μήνας-έτος/Κ-κωδ.προιόντος(πχ 0050702).
  • Να μην αγοράζετε κτηνιατρικά φάρμακα που δεν φέρουν πλήρεις οδηγίες στην Ελληνική γλώσσα σε όλα τα σημεία της συσκευασίας τους, καθώς και στο φύλλο οδηγιών τους.
  • Να επιστρέφετε τυχόν ληγμένα προιόντα στην εταιρεία από την οποία τα έχετε αγοράσει και να μη τα προωθείτε περαιτέρω σε τρίτους που προσφέρονται να τα αγοράσουν. Τα εμπορεύματα αυτά πρέπει να οδηγούνται προς καταστροφή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Με εκτίμηση

To ΔΣ του Συνδέσμου

 

Συνέδριο Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιάτρων Χειρουργών, Αθήνα, 5-7 Ιουλ 2018

Γράφτηκε από τον/την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στις .

ecvs meet

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Κτηνιάτρων Χειρουργών (European College of Veterinary Surgeons), διοργανώνει το 27o Ετήσιο Επιστημονικό του συνέδριο,στην Αθήνα στις 5-7 Ιουλ 2018.

Υποβολή εργασιών: έως 15 Νοεμβρίου 2017

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διαδικασία υποβολής εργασιών και τις οδηγίες προς τους συγγραφείς στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ecvs.org/services/asm_abstract_submissions.php

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Κολλεγίου www.ecvs.org

Με την υποστήριξη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ

 

ΧΟΡΗΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ

Γράφτηκε από τον/την Super User στις .

hcavs header logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελληνική Εταιρεία Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, προσκαλεί τους χορηγούς που θα ήθελαν να υποστηρίξουν τις επιστηµονικές εκδηλώσεις µας, να επικοινωνούν µε τη Γραµµατεία µας καθηµερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.30-18.30, στο τηλέφωνο 2107759727 ή εναλλακτικά να αποστέλλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  προκειµένου να ενηµερωθούν αναλυτικά για τις χορηγικές δυνατότητες των εκδηλώσεων µας.

 

Το Δ.Σ της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ

 

 

 

Διημερίδα για την "κακοποίηση & μη-σύννομη θανάτωση ζώων συντροφιάς"

Γράφτηκε από τον/την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στις .

Σ/Κ 2-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (Θέσεις συμμετεχόντων = 25)

dihmerida kakopoihshs

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, Κτηνιατρική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τηλ. 24410660-82. -81 (8πμ – 3μμ) κ. Γκορίλας Αθανάσιος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δούκας Δημήτρης: 6976906099, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Τόντης Δημήτρης: 6977707002, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσοχή: επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Κόστος συμμετοχής = 150 ευρώ, που περιλαμβάνει: παρακολούθηση, πρακτικά, γεύματα & καφέδες.
Κατάθεση ποσού σε λογαριασμό Επιτροπής Ερευνών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωδικός ’Εργου 5423.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ένα από τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς είναι η κακοποίηση τους. Αν και τα τελευταία χρόνια το Εργαστήριο Παθολογοανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΠΑ-Κ-ΠΘ) συνδιοργάνωσε με φορείς (κτηνιατρικός σύλλογος, αστυνομία, φιλοζωικές οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα) ημερίδες σχετικά με το αντικείμενο αυτό, διαφαίνεται διαρκώς έλλειμμα γνώσης, ενώ αναδεικνύονται 3 παράμετροι που χρήζουν παρέμβαση:

Συνεργασία ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. με Improve International

Γράφτηκε από τον/την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στις .

logo improve international

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς της για τη διαρκή μεταπτυχιακή εκπαίδευση των Ελλήνων κτηνιάτρων ζώων συντροφιάς, ανακοινώνει την συνεργασία της με την Improve International.

Η Improve International, ο μεγαλύτερος πάροχος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στον κόσμο σε κτηνιάτρους, επέλεξε την Κύπρο ως τον επόμενο προορισμό της για τη παροχή των υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών προγραμμάτων της.

Ήδη από το 2017 οργανώνεται η έναρξη δύο προγραμμάτων στη Κύπρο, Small Animal Medicine (20 modules) και Small Animal Surgery (22 modules). Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.improveinternational.com/cy/index.php

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας, η Improve International προσφέρει στα μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ, για την εγγραφή τους σε ένα από τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Δωρεάν πρόσβαση σε ένα onlinemodule, από ομιλητές παγκοσμίου φήμης. Επωφεληθείτε κάνοντας την εγγραφή σας στο σύνδεσμο http://www.improveinternational.com/cy/bitesize/bitz_enrll.php και
  • Εκπτωτικό κουπόνι αξίας 150 ευρώ, με χρήση του κωδικού promohcavs

Μοναδική προϋπόθεση για να εκμεταλλευτείτε την προσφορά, είναι το μέλος της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ να είναι οικονομικά τακτοποιημένο.

 

Με τιμή,

 Το ΔΣ της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ

 

ESVO WEBINAR SERIES Post-op Complications

Γράφτηκε από τον/την ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στις .

Dear Sir/Madam,

ESVO is proud to announce another webinar series. Last webinars were great and we received excellent feedback from our participants, that´s why we are back again. The new webinar is being held on June 22th, 2017 at 9.00 pm CET. The topic is POST-OP Complications. Speaker Prof. David A. Wilkie DVM, MS, DACVO.

Webinar description

Following successful cataract surgery, the surgeon must still be prepared to diagnose and manage postoperative hypertension, uveitis, enophthalmitis, toxic anterior segment syndrome, glaucoma, wound dehiscence, capsular fibrosis, KCS and retinal detachment to name just a few.

Webinar Registration

Register for the webinar at www.esvo.org

All ESVO members can participate in the webinar free of charge. A 20 EUR fee applies for non-members.

Please note that the webinar is not CPD accredited.

Kind regards, The European Society of Veterinary Ophthalmology

ESVO baner 22July

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουίζης Ριανκούρ 64 - Πύργος Απόλλων
Αμπελόκηποι - 115 23 Αθήνα

MB 0008 phone2107759727   Fax: 2107753460

MB 0003 mail2Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.